duminică, 3 august 2008

Vintage' ul s-a cuibărit în cel mai mişto cinema din Bucureşti

Cît de mult poţi să întinzi cureaua vintage în Bucureşti? Pînă la grădina de vară Capitol de exemplu, după mine cel mai mişto cinematograf, chiar dacă funcţionează mai mult nu decît da. Vintage ul s-a cuibărit acolo pentru o zi. Genţi Picard, papuci cu funde, rochii lălîi cu parfum de Paris, ochelari de soare purtaţi cu mult înainte să se nască încălzirea globală, broşe unicat, volane, cărticele vechi cu titluri sfătoase ca de pildă "Am 20 de ani", carouri erau toate acolo expuse pe rafturi improvizate din crengi de copac şi borduri crăpate. Preţuri mai bune ca la mall, aerul mai curat, cabina de probă...da, după copac, gesturi dickensiene uşor. .

Grădina bunicii avea şi un al doilea nivel, o terasă pentru funduri leneşe şi gînduri de duminică, din acelea care se sugerează nu se spun apăsat şi cu doi copii blonzi care se fugăreau foarte viu.

În grădina capitol n-a fost azi nicio clipă anul 2008, ci cum mult timp în urmă. Lipseau trenurile, ofiţerii nerăbdători şi ramas bun urile peroanelor secolului trecut.
Păcat că e puţin altfel acum...nu e nimeni pe picior de plecare în armată, nu le mai ducem dorul, nu ştim să iubim ca pe vremuri, să fluturăm batiste în gară şi să spunem poezii. E urît, e demodat, e comic, e nepotrivit. Putem măcar să purtăm genţi vechi şi să credem în minuni puţin, nu mult.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Gusturile nu se discuta,dar se educa incet,incet!Esentele frumusetii revin.Sa mai vedem si vineri.